Betalnining

Jag tar alltid handpenning i förväg som borde finnas på mitt konto senast en vecka innan hämtningen.

BG. 887-8241 eller Swish: 123 625 07 81

Jag hanterar inte obetalda beställningar.

Resterande betalning sker på plats vid hämtning via Swish eller kontant (ej kortthantering) alternativt via faktura om ni är ett företag som önskar detta, men då ska detta ha meddelats vid bokningen.


Hur sent kan jag avboka en beställning?

Avbokning senare än 5 vardagar innan hämtningsdagen kommer att debiteras delvis ( jag behåller handpenningen) .

Avbokning senare än 48 timmar innan leveransdagen debiteras delvis eller helt beroende på om råvaror köps in och/eller om arbetet med beställningen påbörjats.

Ej uthämtad beställning debiteras fullt pris


Sjukdom

Reservation för sjukdom då jag är själv i företaget och har rätt att avboka er beställning vid sjukdomsfall.


Hur länge håller en tårta?

De allra flesta tårtor håller bra i 2-3 dagar om du förvarar dem på rätt sätt. Ha kvar dem i tårtkartongerna i en kyl på ca 4-6 grader. Beroende på hur fuktigt det är så finns alltid en risk att sockerpastan svettas, men håll tårtan i kartongen i en så kall kyl det går så minskas risken. Undantag gäller marängtårtor som är bäst att ätas samma dag som hämtning. Vi rekommenderar inte förvaring på exempel en altan eller liknande då fukten kan vara helt annorlunda än i ett kylskåp.


Allergier

Vi kan i många fall allergianpassa våra bakverk eller göra dem utefter specialkost. Dock kan vi aldrig garantera att de bakverken är utan spår av allergener eller vissa råvaror då det finns i lokalen! 


Var hämtas min beställning?

Er beställning hämtas på Ringvägen 18 i Västerhaninge. Idag jobbar vi endast på beställning, därför bokar vi en tid för avhämtning av tårta. Vänligen respektera er bokade tid alternativ
Villkor efter hämtning av er beställning

När jag lämnar över tårtan till er så ligger ansvaret hos er hur ni väljer att hantera tårtan samt frakta den. Tänk på att hålla tårtkartongerna vågräta, inte ha tryck ovanpå dem, ställ dem på plana ytor i tex en bil (ej i sätena) och se till så att de inte glider runt i bilen. Kör ni med våningstårtor eller andra höga tårtor så kör varsamt i tex rondeller, över farthinder och undvik snabba inbromsningar om möjligt. Tårtorna är stabila att frakta om ni kör på ett säkert sätt.


Vi rekommenderar inte att ni cyklar med tårtorna och bär ni dem så håll gärna en hand under kartongen och inte hålla i handtaget om det är en stor och tung tårta.


Jag står ej för om tårtan gör sönder vid frakten eller tappas efter hämtning.


Hur skär man en våningstårta?

En vanlig fråga som kommer in i samband med beställning av våningstårtor. När jag bygger upp våningstårtor så lägger jag en tårtbricka under varje tårta samt att det är stöttepelare under, som gör att tyngden fördelas och tårtan sjunker inte ihop. 

En våningstårta börjar man därför alltid att skära i översta tårtan. När hela den tårtan är borta, så tas tårtbrickan och stöttepelarna bort och man börjar skära i den undre tårtan. Vid ännu fler våningar så gör man om samma procedur igen.

Jag stryker alltid upp våningstårtor med marängsmörkräm av den anledningen att det ska bli ännu mer stabilt samt att inte fyllningarna ska tryckas ut av tyngden.

Det är bäst att göra en beställning minst en vecka i förväg, men vissa helger är fullbokat tidigare. Jag tar emot så många bokningar jag kan och ju tidigare jag får beställningen desto större chans att just ditt datum är ledigt. Men fråga gärna för vid vissa tillfällen kan jag även ta emot bokningar med bara några dagars varsel.

Leverans: Beställningarna hämtas av kunden hos mig.

Mina tårtor är exklusiva, unika och tillverkade efter varje kunds egna önskemål.

Jag bakar av äkta smör och grädde, färska ägg, riktiga bär och äkta vanilj utanfärdigköpta vaniljkräm eller botten.

En tårta kan ta några dagar att göra, varje liten detalj i mina dekorationer är gjorda för hand och med stor omsorg - exempelvis kan en enda ros kan ta upp till en timme att tillverka.

Priser på mina tårtor baseras på hur avancerade sockerdekorationer vi har på tårtor, på tårtans innehåll och hur lång tid tar det att göra dem.

PRISER

Standard tårta innehåller en sorts tårtbotten och två sorters fyllning, spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta

Att sätta priser på tårtor är väldigt svårt då alla beställningar jag gör är unika.

Vanliga tårtor:

  • 60 kr / bit

Våningstårtor:

  • 70 kr / bit tårtor i två våningar
  • från 80kr / bit tårtor i tre och mer våningar

och sedan så tillkommer det beroende på dekorationer:

  • sockerfigur: 150-350 kr
  • skylt med tekst: 50-150 kr
  • blommor: 50-300 kr
  • Det finns möjlighet att beställa tårtor med en tårtbild eller foto, som jag kan skriva ut. Oblaten är ätbar och ca 20 cm i diameter. Du kan se de i galleri:

    Fototårtor

© 2024 - ALICE KONDITORI

076 242 55 65

Ringvägen 18 Västerhaninge